Hakkımda

Fotoğrafım
POPCORN DVD kulübüne hoşgeldiniz... Burada vizyona girmiş/girmemiş yüzlerce film, diziler (tüm sezonlarıyla) play station ve bilgisayar oyunları sizlerin hizmetine sunulmaktadır. Filmlerimi ayrı ayrı tanıtmakla birlikte, liste halinde de sizlere sunuyorum. Bana mail yoluyla ulaşabilirsiniz, dükkanımı ziyaret edebilirsiniz veya telefon açabilirsiniz... Listemde olmayan ve izlemek istediğiniz bir film olduğu taktirde POPCORN tarafından kısa sürede temin edilir... İletişim bilgilerim; akdemircem@hotmail.com Telefon: 0322 234 74 94 Adres: Güzelyalı Mah. 81196 sok. Şebnem Plaza. A/Blok zemin kat, Çukurova - ADANA ( Güzelyalı İtfaiye karşısı, Kiler Market arası)

27 Ekim 2009 Salı

Kirpi




  • Yapım: 2008 ~ Türkiye


  • Tür: Komedi


  •  Süre: 1 saat 37 dk
    Sinemalar.com Puanı: 6.9/10
    Oyuncular:
    Güven Kıraç, Mazhar Alanson, Zuhal Topal, Çağhan Çulha

    “Kirpi”, birbirlerinden intikam almak için her yolu deneyen iki inatçı düşmanın, oldukça masum başlayan çekişmelerinin giderek çığırından çıkarak ülke çapında bir kargaşaya yol açmasını oldukça komik bir dille anlatıyor. Kirpi’nin kahramanları arasında basit bir intikammış gibi başlayan olaylar akıl almazlık dozu giderek artan misillemelerle bir çığ gibi büyüyerek çevrelerinde yaşayan herkesin başını belalara saran büyük bir hesaplaşmaya dönüşüyor…

    http://www.sinemalar.com/film/22870/Kirpi/
    http://www.imdb.com/title/tt1382695/

Hadigari Cumhur



Bodrum yöresinde tek geçim kaynağı olduğu için, zeytinlik ve portakal bahçelerini erkek çocuklarına, bataklık olduğu ve işe yaramadığı içinde deniz kenarlarını kız çocuklarına devrederlerdi. Yörede patlayan turizm, damatların ve kayınbiraderlerin kaderini değiştirdi. Yabancı turizm acenteleri ile anlaşan damatlar, eşlerinin arazilerini beş yıldızlı otellerle donattılar. Kayınbiraderler ise evden bozma pansiyonlarda kaldılar.

http://www.sinemalar.com/film/8881/Hadigari-Cumhur/
http://www.imdb.com/title/tt1433297/

26 Ekim 2009 Pazartesi

Mutluluk




Yapım: 2007 ~ Türkiye
Tür: AileDramPsikolojik
Yönetmen: Abdullah Oğuz
Süre: 2 saat 6 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.6/10
IMDB Puanı: 8.0/10
Oyuncular:
Özgü Namal, Talat Bulut, Murat Han, Lale Mansur

Film, 17 yaşındaki Meryem’in, perişan ve baygın halde, bir göl kenarında bulunmasıyla başlar. Doğuda bir köyde yaşayan ailesi kızlarının bir namussuzluk yaptığını düşünerek töre gereği öldürülmesine karar verir. Öldürme görevi ise yakın akrabası Cemal’e verilir. Tanınmış bir sosyoloji profesörü olan İrfan Kurudal, yaşadığı derin kimlik bunalımının da etkisiyle İstanbul’daki hayatını geride bırakıp yelkenli teknesiyle denize açılır. Çıktıkları ölüm yolculuğunda, Meryem ve Cemal’in yolları, Profesör İrfan Kurudal’la beklenmedik şekilde kesişir. Her biri özgürlüğe ve ikinci bir şansa doğru yola çıkan bu üç kişi, mutluluğu aradıkları bu yolculukta kaderlerini yenebilecek midir?

http://www.sinemalar.com/film/372/Mutluluk/
http://www.imdb.com/title/tt0978649/




Kabadayı


Yapım: 2007 ~ Türkiye
Tür: AileAksiyonDramMaceraSuç
Yönetmen: Ömer Vargı
Süre: 2 saat 20 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.7/10
IMDB Puanı: 7.9/10
Oyuncular:
Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu, Rasim Öztekin, İsmail Hacıoğlu, Aslı Tandoğan

“Meşhur Kabadayılardan Ali Osman (Şener Şen) eski günlerine veda etmiştir. Beklenmedik bir anda yıllardır görmediği ve aşık olduğu kadının izini bulur ve bir oğlu olduğu haberiyle sarsılır. Oğlu Murat (İsmail Hacıoğlu) sevgilisi Karaca (Aslı Tandoğan) ile bir barda çalışmaktadırlar. Karaca’ya yıllardır aşık olan mafya üyesi Devran ise(Kenan İmirzalıoğlu) kızı geri alabilmek için herşeyi göze almıştır. Ali Osman’ın artık tek amacı oğlu Murat ve sevgilisi Karaca’yı canı pahasına korumaktır. Devran için hayattaki tek amaç Karaca’dır ve yoluna çıkan herşeyi ve herkesi yok etmeye hazırdır....”

http://www.sinemalar.com/film/688/Kabadayi/
http://www.imdb.com/title/tt1051907/





Güneşin Oğlu



Yapım:  2008 ~ Türkiye
Tür: FantastikKomedi
Yönetmen: Onur Ünlü
Süre: 1 saat 30 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.2/10
IMDB Puanı: 6.4/10
Oyuncular:
Haluk Bilginer, Hümeyra Akbay, Özgü Namal, Köksal Engür, Görkem Yeltan

Bütün hayatını bir mucize bekleyerek geçiren Fikri Şemsigil, sonunda bu mucizeyi yaşar ve ‘Güneşin Oğlu’ olduğunu öğrenir. Fakat yaşadığı mucize, düşündüğünün aksine Fikri Bey’in hayatını alt üst eder. Fikri Bey’in ruhu artık, çevresindeki insanların bedenlerine girip çıkmaktadır. Ve sonunda Fikri Bey, bu kez, yıllarca beklediği mucizeden kurtulmak için, gerçeklerin peşine düşmek zorunda olduğunu anlar. Olaylar çığırından çıkmıştır. Peki, karşı apartmandaki komşusu dünyalar güzeli kız ne olacaktır?

http://www.sinemalar.com/film/22806/Gunesin-Oglu/
http://www.imdb.com/title/tt1297389/






O... Çocukları



Yapım: 2008 ~ Türkiye
Tür: DramKomedi
Yönetmen: Murat Saraçoğlu
Süre: 2 saat
Sinemalar.com Puanı: 7.8/10
IMDB Puanı: 6.4/10
Oyuncular:
Özgü Namal, Altan Erkekli, Demet Akbağ, İpek Tuzcuoğlu, Sarp Apak

12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra siyasi suçlu olarak aranan bir karı-koca yurtdışına kaçmaya karar verir. Ama çocukları bu konuda onlar için en büyük engeldir. Yurtdışına kaçmadan önce çocuklarını bırakacakları güvenli bir yer ararlar. Çift sonunda çocuklarına 'en güvenli yer' olarak 'Mehtap Anne'nin yuvasını seçer. Onların çocuklarını bıraktıkları yer aslında eski bir hayat kadını olan 'Mehtap'ın bu işi bıraktıktan sonra halen hayat kadınlığını sürdürenlerin çocuklarını bıraktıkları 'Emanetçi Anne' evidir...
Karı-koca yurtdışına kaçtıktan bir müddet sonra çocuklarını alması için bir İtalyan kızı Türkiye'ye gönderir. İtalyan kız, 'Emanetçi Anne'ye bırakılan çocuğu alıp anne - babasının yanına götürmek isterken kendini bir dizi ilginç olayın içinde bulur.

http://www.sinemalar.com/film/6804/O-Cocuklari/
http://www.imdb.com/title/tt1202363/

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?



Yapım: 2006 ~ Türkiye
Tür: DramKomediTarih
Yönetmen: Ezel Akay
Süre: 2 saat 15 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.1/10
IMDB Puanı: 7.8/10
Oyuncular:
Haluk Bilginer,Beyazt Öztürk, Ayşen Gruda, Güven Kıraç, Şebnem Dönmez

Karagöz ve Hacivat inşaatta çalışan iki ameledir. Her ikisinin de birbirlerini ve çevredekileri eğlendirme konusunda doğal bir yetenekleri vardır. İnsanlar tarafından ne kadar komik oldukları keşfedilince şehrin ileri gelenlerinin de katıldığı çeşitli toplantılara ve eğlencelere davet edilirler ve bir anda ünlü olurlar. Bu şöhret onların düşüşlerinin de başlangıç noktası olur. Olaylar 14. yy'da Bursa şehrinde geçer. Şehir, artık son dönemlerini yaşamakta olan Bizans-Hıristiyan İmparatorluğu'nun elitleri ile yeni gelen göçebe ve İslam topluluklarının beraber yaşadıkları bir yerdir. İktidar mücadeleleri ve şiddetin kıyasıya yaşandığı bir ortamda mizah da tehlikeli bir uğraştır aslında. Böyle bir ortamda Karagöz ve Hacivat'ın her gösterisi izleyen seçkinler için bir tehdit unsuru haline geldikçe bu durum komedyenler için de yavaş yavaş bir tehlike haline dönüşür. Karagöz ve Hacivat'ın komedi anlayışları sadece söze dayalı değil, aynı zamanda görsel ve fiziksel unsurlar da taşımaktadır. Konuşmaya başladıkları anda doğal yetenekleri ortaya çıkar ama sözlerini sakınmadıkları bu sınır tanımaz doğal yetenekleri, içerdiği hiciv ve alaydan dolayı insanlarda büyük bir rahatsızlık yaratır. Onlar klasik anlamdaki kahramanlar değillerdir artık. Ne etraflarındaki diğer ameleler tarafından, ne de kendilerini eğlencelerine davet eden seçkinler tarafından sevilirler. Kahramanlarımız filmin tüm hikayesinin geçtiği birkaç aylık süre boyunca rastladıkları herkesle eğlenme fırsatı bulurlar. Bu da onların trajik sonlarını hazırlar..

http://www.sinemalar.com/film/1159/Hacivat-Karagoz-Neden-Olduruldu/
http://www.imdb.com/title/tt0485510/

Takva



Yapım: 2006 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Özer Kızıltan
Sinemalar.com Puanı: 7.5/10
IMDB Puanı: 7.5/10
Oyuncular:
Erkan Can, Güven Kıraç, Settar Tanrıöğen

Geleneksel bir İstanbul mahallesinde doğmuş olan Muharrem 30 yılı aşkın bir süredir aynı mahallede yaşamaktadır. Sade bir işi vardır. Mütevazi ve içe dönük bir kişi olan Muharrem gece gündüz ibadet ederek, cinsellikten uzak, en sert İslami akidelere sıkı sıkıya bağlı bir yaşam sürdürmektedir. Muharrem'in koyu dindarlığı, varlıklı ve güçlü bir tarikat şeyhinin dikkatini çeker. Onun alkışlanası güvenilirliği ve vicdani zenginliği, bu şeyhin kendisine tarikatın sahip olduğu sayısız mülkün kira toplayıcısı olarak çalışacağı idari bir görev teklif etmesine yol açar. Yeni giysiler, cep telefonu ve bilgisayarla donatılmış Muharrem, şimdi uzun zamandır uzağında kalmayı başardığı modern dış dünyanın içindedir. Saf bakışları kısa zamanda içki tüketimi ve hayır konularına karşı gösterilen çelişkili davranışlara şahit olur. Muharrem, artık tahakküm eden ve mağrur bir kişi olmuştur. Çalıştığı yerde elinde olmadan bir yolsuzluk yapar. Daha da kötüsü, Muharrem'in iç huzuru gitgide bir işkence haline gelen, gece gündüz kendisini rüyalarında cezbeden baştan çıkarıcı bir kadının görüntüsü ile allak bullak olur. Muharrem yaşamını dünyevi ve manevi değerleri birbirlerinden ayırabilme üzerine kurmuştur. Ama kendini adadığı değerler birbir yıkılmaktadır. Allah korkusu akli dengesini zedelemeye başlamıştır...

http://www.sinemalar.com/film/239/Takva/
http://www.imdb.com/title/tt0499262/

Pandora'nın Kutusu



Yapım: 2008 ~ AlmanyaBelçikaFransaTürkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu
Süre: 1 saat 52 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.5/10
IMDB Puanı: 7.5/10
Oyuncular:
Onur Ünsal, Derya Alabora, Tsilla Chelton

“Pandora’nın Kutusu”, bir gün kaybolduğunu öğrendikleri yaşlı annelerinin yaşadığı küçük bir Batı Karadeniz kasabasına doğru yola çıkan üç kardeşin öyküsünü anlatıyor. Yolculukla beraber kendi sorunları ve aralarındaki gerginlik de ortaya çıkan üç kardeş, Alzheimer olduğunu öğrendikleri annelerinin yanlarındaki varlığıyla kendi hayatlarını sorgulamaya başlıyorlar. Pandora’nın Kutusu yavaş yavaş açılırken anneanne ve torunu arasında filizlenen yakınlık filmin sürprizli finalini hazırlıyor.

http://www.sinemalar.com/film/22120/Pandoranin-Kutusu/
http://www.imdb.com/title/tt1285130/

Gemide



Yapım: 1999 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Serdar Akar
Süre: 1 saat 42 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.6/10
IMDB Puanı: 8.0/10
Oyuncular:
Erkan Can, Haldun Boysan, Naci Taşdöğen, Yıldıray Şahinler

Bir kum kosterinin personeli ve kaptanının başından geçen öykü çerçevesinde Türkiye`nin çarpık yapısına eleştiri getiren, Altın Portakal Ödüllü bir film.

http://www.sinemalar.com/film/1767/Gemide/
http://www.imdb.com/title/tt0200654/


Yapım: 2004 ~ AlmanyaTürkiye
Tür: DramErotikRomantik
Yönetmen: Fatih Akın
Süre: 2 saat 1 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.5/10
IMDB Puanı: 8.0/10
Oyuncular:
Sibel Kekilli, Birol Ünel, Meltem Cumbul, Güven Kıraç

Almanya'da yaşayan 40'lı yaşlarındaki Cahit ile genç Sibel intihardan vazgeçmiş 2 insandır. Psikoloğunun yardımıyla sorunlarını bir nebze de olsa yenmeyi başaran Cahit, Sibel'e yardım etmek ister. Sibel'se çıkış yolunu evlilikte arar ve eşi doğru dürüst tanımadığı Cahit olur. Aynı evde yaşamaya başlayan Cahit ve Sibel arasında kaçınılmaz bir yakınlaşma başlar.

http://www.sinemalar.com/film/898/Duvara-Karsi/
http://www.imdb.com/title/tt0347048/

Muhsin Bey



Yapım: 1987 ~ Türkiye
Tür: DramKomedi
Yönetmen: Yavuz Turgul
Süre: 2 saat 25 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.1/10
IMDB Puanı: 8.7/10
Oyuncular:
Şener Şen, Uğur Yücel

Prensiplerine bağlı eski bir müzik yapımcısı olan Muhsin Bey ve şöhret olmak isteyen Ali Nazik ismindeki saf delikanlının basit macerası olarak başlayıp Muhsin Bey in yaşam ve onur mücadelesine dönüşen olayları konu almaktadır.

http://www.sinemalar.com/film/1798/Muhsin-Bey/
http://www.imdb.com/title/tt0184756/

Yazı Tura



Yapım: 2004 ~ TürkiyeYunanistan
Tür: Dram
Yönetmen: Uğur Yücel
Süre: 1 saat 42 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.5/10
IMDB Puanı: 8.0/10
Oyuncular:
Kenan İmirzalıoğlu, Olgun Şimşek, Engin Günaydın, Erkan Can, Ahmet Mümtaz Taylan

Film, 1999 yılında geçen 2 hikayenin filmidir.2 gencin hikayesi...Biri göremeli futbolcu Şeytan Rıdvan , digeri İstanbulda babası ile yaşayan Hayalet Cevher .Her ikiside aynı zamanda askere gitmişler, Güneydoguda cephede birlikte savaşmışlarır. her ikisininde askerden sonrası için beklentileri vardır.
Rıdvan köyüne.mayına basmış ve goller atacagı sağ bacağı kopmuş olarak döner.Ne sözlüsü nede arkadaşları bıraktıgı gibi degildir
Cevher de aynı mayında sağ kulağını yitirmiştir.Ama en büyük yıkımı Marmara depreminde babasını enkaz altından çıkardıktan sonra yaşıyacaktır

http://www.sinemalar.com/film/1793/Yazi-Tura/
http://www.imdb.com/title/tt0428059/


Issız Adam



Yapım: 2008 ~ Türkiye
Tür: DramRomantik
Yönetmen: Çağan Irmak
Süre: 1 saat 45 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.9/10
IMDB Puanı: 7.2/10
Oyuncular:
Melis Birkan, Cemal Hünal, Goncagül Sunar, Yıldız Kültür
Alper 30lu yaşlarda, gurme sayılacak düzeyde yemek kültürü olan kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Lüks yaşamayı seven, işinde başarılı ama özel yaşantısını her gün farklı kadınlarla birlikte olarak düzene koyamamış, hayatını; yaptığı yemekler, günübirlik ilişkiler, paralı kadınlar üçgeninde yaşayan birisi iken; Hayatının akışı, bir gün Beyoğlu' nun arka sokaklarında, aradığı eski plak için bir kitapçıya girmesiyle değişir.
Ada 20' li yaşlarının sonlarında, güzel, çocuk kostümleri tasarlayıp diken, Alper' in modern yaşamının aksine çok mütevazı, hayatta fazla inişleri çıkışları olmayan genç bir kadındır. Bir gün eski bir kitabi bulabilmek için Beyoğlu' nda dolaşırken Alper ile ayni kitapçıya girer. Çapkın bir adam olan Alper, Ada' nın güzelliğinden etkilenir ve Ada' yı takip etmeye başlar. Ada' nın aradığı kitabi bulmuştur. ilk sayfasına telefon numarasını yazar. Ada' nın işyerine kadar devam eden takip, Alper' in tanışma bahanesiyle aldığı kitabı Ada' ya vermesiyle son bulur. Ada ve Alper' in yaşamlarında ilk defa karşılaştıkları tutkulu aşkın ilk sinyalleri bu kitapla başlar. Alper kopamadığı özgür hayatinin içersinde Ada' ya yer açmaya çalıştıkça, yaşamının daraldığını fark eder. Aşkı ve özgürlüğü arasında kalan Alper' in sessiz çığlıklarını duyamayan Ada, kendini aşkın rüzgârına kaptırmıştır bir kere; Ve yaşam bir kere daha aşk oyununun perdelerini Ada ve Alper için açacaktır.

http://www.sinemalar.com/film/21805/Issiz-Adam/
http://www.imdb.com/title/tt1322930/

Babam ve Oğlum



Yapım: 2005 ~ Türkiye
Tür: AileDram
Yönetmen: Çağan Irmak
Süre: 1 saat 48 dk
Sinemalar.com Puanı: 9.2/10
IMDB Puanı: 8.8/10
Oyuncular:
Çetin Tekindor, Hümeyra Akbay, Fikret Kuşkan, Binnur Kaya, Özge Özberk

1980 darbesinde annesini kaybeden küçük Deniz(babası o dönemde bir çok erkek çocuğa verilen ismi koymuş)yedi yıl sonra hiç görmediği dedesinin Ege’deki çiftliğine doğru bir yolculuğa çıkar. Deniz’in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesiyle babasının yıllardır küs oluşudur. Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor)okumaya diye gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan silmiştir çünkü.Sadık’ın her şeye rağmen baba evine geri dönüşünün nedeni Deniz’den ayrılmak zorunda oluşudur; küçük oğlunu babasına emanet edecektir. Kelimenin tam anlamıyla Deniz bu çiftlikte hafif tatlı kaçık bir ailenin ortasında bulur kendini. Evin yanaşmaları,küs teyze(Şerif Sezer), traktör kullanan ve telsizle konuşan müthiş bir babaanne(Hümeyra), bileğinden boğazına kadar bilezikle dolaşan gelin Hanife (Binnur Kaya) ve saf bir amca (Yetkin Dikinciler).Düşünsenize hepsi bağırarak ve hep bir ağızdan konuşuyor. Sadık Uğruna savaştığı bir Türkiye’ye ve terk ettiği sevgilisiyle ve kendiyle kasabada yüzleşirken; çocuk, dedesinin ve babasının arasındaki tüm buzları eritecektir.

http://www.sinemalar.com/film/116/Babam-ve-Oglum/
http://www.imdb.com/title/tt0476735/

Ulak



Yapım: 2007 ~ Türkiye
Tür: DramGerilimGizem
Yönetmen: Çağan Irmak
Süre: 1 saat 49 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.2/10
IMDB Puanı: 6.9/10
Oyuncular:
Çetin Tekindor, Hümeyra Akbay, Yetkin Dikiciler, Melis Birkan, Cemal Hünal

Zamansız ve mekânsız bir öykü… Düzeni yekten bozulmuş bir köye, köy köy dolaşan bir seyyahın, Zekeriya’nın gelişiyle ve beraberinde getirdiği sırlarla başlar film. Zekeriya ile gelen sırlar köye, geri dönülmez bir değişim yaşatacaktır.

http://www.sinemalar.com/film/1256/Ulak/
http://www.imdb.com/title/tt0981352/



Ali'nin Sekiz Günü



Yapım: 2008 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Cemal Şan
Süre: 1 saat 47 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.4/10
Oyuncular:
Uğur Polat, Begüm Birgören, Serdar Orçin, Ufuk Bayraktar

Ali’nin hayatı, evi ve sahibi olduğu bakkal dükkânı arasında monoton bir düzen içinde geçmektedir. Her gün aynı şeyleri yapmaktadır. Bu sıradan hayatı mahalleye taşınan Zeynep ile değişmeye başlar. Zeynep’e duyduğu platonik aşk onun hayatına beklenmedik bir heyecan katmıştır. Ali’nin aynı zamanda kiracısı olan belalı işlerle meşgul olan bir adam daha vardır: Kemal, ki Ali’nin kâbusu olmuştur. Kirasını ödemediği gibi onu korkutarak borç diye ama hiç geri ödemediği paralar almaktadır. Ali’nin, mahalleye taşınan Zeynep’in bakkaldan alış veriş yapmasıyla başlayan küçük sohbetleri olur. Bu sohbetlerden etkilenen Ali, Zeynep’i merakla takip etmeye başlar ve onun hayatında bir başka erkek olduğunu öğrenir: Mehmet. Ama Zeynep’in mahalleye taşınmasının gerçek amacının hayatından Mehmet’i çıkarmak için bir adım atmak olduğunu öğrenmiştir. Bu Ali’yi bir parçada olsa umutlandırmıştır. Fakat Ali, Zeynep’in Mehmet’le ilişkisine devam ettiğini ve evden ikisini birlikte çıkarttığını görür. Takip eder. Bir türkü bara peşlerinden girer. Uzaktan gizli gizli onları izler. Sevdiği kızla adamın bar çıkışı peşlerindedir. Bir anda Mehmet ve Zeynep kavga etmeye başlar. Mehmet, Zeynep’i dövmektedir. Ali ilk kez hayatında başkaldırır ve sevdiği kızı adamdan korumak için adama saldırır. Ama o anda sevdiği kızın Ali’ye dönüp kendini döven sevgilisine artık vurmamasını çünkü onu çok sevdiğini söylemesiyle yıkılır. Hayatında ilk kez sevdiği bir şeyi elde etmek için tüm kurallarını yıkmıştır ama sevdiği onu istememiştir. Bu Ali’nin yıkımı olmuştur. Onu yine tek düze hayatının başlangıcı olan evinin terasında kendisiyle baş başa buluruz…

http://www.sinemalar.com/film/22152/Alinin-Sekiz-Gunu/
http://www.imdb.com/title/tt1422811/

Dilber’in Sekiz Günü



Yapım: 2008 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Cemal Şan
Süre: 1 saat 46 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.2/10
Oyuncular:
Mustafa Üstündağ, Fırat Tanış, Ahmet Saraçoğlu

Doğu’nun kıraç topraklarında, fakir bir köyde annesi, babası ve kardeşleriyle yaşayan Dilber, çocukluk aşkı Ali ile evlenme hayalleri kurmaktadır. Dilber ile Ali birbirlerine aşıktırlar ama Ali’nin babası, oğlunu bir başka kızla evlendirmek için arkadaşına söz vermiştir. Dilber bunu kabûllenemez, ilk talibiyle evlenmeye karar verir. Bu arada, topal bir adam ağır aksak yürüyerek köye yaklaşmaktadır.

http://www.sinemalar.com/film/22811/Dilberin-Sekiz-Gunu/
 http://www.imdb.com/title/tt1422835/




Zeynep’in Sekiz Günü



Yapım: 2007 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Cemal Şan
 Süre:1 saat 35 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.8/10
Oyuncular:
Mustafa Üstündağ, Fadik Sevin Atasoy, Ahmet Mümtaz Taylan, Sinan Albayrak, Uğur Çavuşoğlu

Obsesiflik seviyesinde düzenli bir hayat süren, kendine ait bir dünya kurmuş ve dışarıya kendini tamamen kapatmış, tek başına yaşadığı her günü birbirinin aynı olan Zeynep; bir akşam arkadaşının doğum günü için gittiği  barda otururken, bara gelen ve müziğe kendisini kaptırıp dans eden Ali adında bir gençle tanışır ve bu andan itibaren Zeynep’in hayatında beklenmedik değişikler olmaya başlar...

http://www.sinemalar.com/film/1850/Zeynepin-Sekiz-Gunu/


Güneşi Gördüm



Yapım: 2009 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül
Süre: 2 saat
Sinemalar.com Puanı: 7.7/10
IMDB Puanı: 7.0/10
Oyuncular:
Mahsun Kırmızıgül, Ali Sürmeli, Demet Evgar, Sarp Atak, Buğra Gürsoy

Mayınların arasında, doğuda bir sınır köyü...
25 yıldır iki tarafın arasında kalan çaresiz insanlar...
Zorunlu göç uygulaması nedeniyle doğup büyüdükleri topraklardan, köklerinden ayrılmak zorunda kalan Altun aileleri, köklerinden koparak bir bilinmeze doğru yola çıkarlar.
Davut Altun, ailesiyle birlikte kaçak yollardan da olsa en kısa zamanda Norveç'e gitmeyi istemektedir. Haydar Altun ve ailesi içinse göç yolu İstanbul'a doğrudur...
Yolculuk başlamıştır...
Bitmek bilmez fıtınalardan geçip gelmiş, yollarını kaybetmiş, çaresizce bir çıkış arayan insanların, kendi güneşinden koparılmış ve geleceğin bilinmezliğinde kaybolmuş çocukların, bir göçün hikayesidir...
Her türlü ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşı duran, savaşın, kavganın, kendine benzemeyeni hor görmenin sorunun ta kendisi olduğunu söyleyen bu filmde anlatılan: hepimizin, memleketimizin, Türkiye'nin hikayesidir...

http://www.sinemalar.com/film/21313/Gunesi-Gordum/
http://www.imdb.com/title/tt1347521/


Beyaz Melek



Yapım: 2007 ~ Türkiye
Tür: DramRomantik 
Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül
Süre: 2 saat 1 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.2/10
IMDB Puanı: 6.3/10
Oyuncular:
Mahsun Kırmızıgül, Yıldız Kenter, Gazanfer Özcan, Erol Günaydın, Sarp Apak

Beyaz Melek’ filmi; bir aşkın öyküsüdür.
Bu aşk öyküsü, iki insanın birbirine duyduğu aşk değil, bir grup insanın hayata ve birbirlerine duyduğu aşkın ve sevginin hikayesidir.
Filmde, doğudan batıya, mekteplisinden köylüsüne, gencinden yaşlısına sevginin her türlü motifi hem duygusal hem de esprili bir dille anlatılır. Kalplerimizi ısıtan tüm anlar ve bizi biz yapan tüm değerlerimiz daha önce hiç düşünmediğimiz yada hissetmediğimiz şekilde seyirciyle buluşturulur. Ve der ki : Sevgi asla yarına ertelenmeyecek, insanoğlunun en büyük ve görkemli eylemidir.

http://www.sinemalar.com/film/1847/Beyaz-Melek/
http://www.imdb.com/title/tt1064931/

120


Yapım: 2007 ~ Türkiye
Tür: DramSavaşTarih
Yönetmen: Özhan ErenMurat Saraçoğlu
Süre: 2 saat
Sinemalar.com Puanı: 8.7/10
IMDB Puanı: 6.9/10
Oyuncular:
Özge Özberk, Cansel Elçin, Burak Sergen, Demir Karahan

1914 yılı Haziran ayı...
O günler, ülkemizin büyük toprak kayıpları ve milyonlarca insanımızın da büyük perişanlıklar yaşamasına neden olan Balkan Harbi’nden henüz kurtulduğumuz günlerdir, yaralarımızı sarıp ülkemizi feraha çıkartmaya çalıştığımız barış günleridir. İşte o günlerde henüz hayatının baharındaki Münire (Özge Özberk), lise müdürü olan babası Cemal öğretmen (Emin Olcay), kendisinden sadece birkaç yaş küçük olan iki erkek kardeşi Mehmet ve Mustafa’dan oluşan ailesiyle Van’da mesut ve mütevazı bir hayat yaşamaktadır ve nişanlısı Süleyman Teğmen (Cansel Elçin) ile çok yakında evlenecektir. Fakat bu mutlu günler çok sürmez, Ağustos 1914’te Avrupa’da 1’nci Dünya Harbi’nin başlamasıyla birlikte ülkemizde de seferberlik ilan edilir. Varını yoğunu ordusu emrine veren halk, çocuklarını da askere gönderir, Süleyman Teğmen de cepheye gider.Kasım 1914’te Rusların taaruzu ile harp ülkemize de sıçrar, Sarıkamış Harbi’nin başlamasıyla birlikte çatışmalar daha da yoğunlaşır. Sınır bölgesinde harp etmekte olan ve Süleyman Teğmen’in de yer aldığı Jandarma Tümeni’nden o günlerde Van’a gelen acil bir telgraf, süratle cephane yetiştirilmediği takdirde harbin ve Van şehrinin tehlikeye gireceğini bildirmektedir. Ancak o günlerde Van karlar altındadır, hele şehrin dışında kar yüksekliği iki metreyi bulmakta, hayvanlar karlı dağları yürüyememekte, kağnı vs arabalar ise hiç işlememektedir. Yapılacak tek şey, cephaneyi 100 kadar yayanın sırtında nakletmektir. Ancak, şehirde resmî görevliler dışında, ihtiyarlarla kadınlardan başka çokaz sayıda “eli tüfek tutan erkek” kalmıştır; onlar da “TAŞNAK ÇETELERİ”ne karşı şehri ve ailelerini korumak için şehirde kalmak zorundadırlar... Akla gelen her çareye başvurulur, neticede, eğer kabul ederlerse bu yükü öğrenci çocuklarla göndermekten başka yapacak bir şey olmadığına karar verilir.

http://www.sinemalar.com/film/6848/120/
http://www.imdb.com/title/tt1166085/



Mustafa



Yapım: 2008 ~ Türkiye
Tür: BelgeselBiyografiTarih
Yönetmen: Can Dündar
Süre: 1 saat 50 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.1/10
IMDB Puanı: 6.9/10
Seslendirme: Yetkin Dikinciler


10 Kasım 2008, Atatürk’ün ölümünün 70. yıldönümü. Türkiye 70 yılda Ata’sı için dört başı mamur bir film yapamadı. Yapılan belgeseller, Türkiye ölçeğiyle sınırlı, belli bir dönemle kısıtlı ve resmi bir dilde tutsak kaldı. Selânik’ten Dolmabahçe’ye kadar hayatını başından sonuna mercek altına alan, onu şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatan bir filmin eksikliği hep hissedildi. Mustafa, işte bu ihtiyaca cevaben hazırlandı.

http://www.sinemalar.com/film/21824/Mustafa/
http://www.imdb.com/title/tt1319727/


Üç Maymun



Yapım: 2008 ~ FransaİtalyaTürkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Süre: 1 saat 50 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.2/10
IMDB Puanı: 7.4/10
Oyuncular:
Ahmet Rıfat Sungar, Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ercan Kesal

Küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin gerçeği örtbas ederek her şeye rağmen bir arada kalma çabası. Altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak adınagerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle “Üç Maymun”u oynamak, onun varolduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı?

http://www.sinemalar.com/film/9015/Uc-Maymun/
http://www.imdb.com/title/tt1233381/


Sürü



Yapım: 1978 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Zeki Ökten
Süre: 2 saat 9 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.9/10
IMDB Puanı: 8.2/10
Oyuncular:
Tarık Akan, Tuncay Kurtiz, Yaman Okay, Erol Demiröz, Melike Demirağ

Hayatları ve geçimleri hayvanlar ve hayvancılık üzerine kurulu aşiretin reisi Hamo’nun (Tuncel Kurtiz) oğlu Şivan (Tarık Akan) düşman aşiretin kızı Berivan (Melike Demirağ) ile evlidir. Hayvancılığın eskisi gibi para getirmemesi yüzünden durumu bozulan Hamo, oğlunun aşiretten ayrılmak istemesiyle çılgına döner. Hamo ve oğulları, adamlarıyla birlikte son sürüyü Ankara’da satmak için trenle yola çıkarlar.

http://www.sinemalar.com/film/1785/Suru/
http://www.imdb.com/title/tt0078355/



Umut



Yapım: 1970 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Yılmaz Güney
Sinemalar.com Puanı: 6.5/10
IMDB Puanı: 7.6/10
Oyuncular:
Yılmaz Güney, Tuncay Kurtiz, Osman Alyanak

Faytonculuk yaparak yaşamını kazanmaya çalışan, Cabbarın ve ailesinin içine düştügü çıkmazlar ve kurtulmaya çalışmasını anlatır. Atı bir arabanın çarpması sonucu ölen Cabbar . ailesini geçindirmek için emeğiyle çalışarak para kazanamayacağını düşünerek, kestirme bir yol aramaya başlar.Aldığı milli piyango biletine de ikramiye çıkmayınca , bu kez define aramaya başlar

http://www.sinemalar.com/film/1801/Umut-I/
http://www.imdb.com/title/tt0066500/


Yol



Yapım: 1981 ~ FransaİsviçreTürkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Yılmaz GüneyŞerif Gören
Süre: 1 saat 54 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.2/10
IMDB Puanı: 8.0/10
Oyuncular:
Tarık Akan, Halil Ergün, Şerif Sezer, Tuncel Kurtiz, Tuncay Akça

Sıkıyönetimin en acılı günlerinde İmralı Yarı Açık Cezaevinden verilen izinle köylerine ,evlerine gitmek isteyen beş mahkumun yolda yaşadıkları zorluklar ve insan hayatlarının dramını çok başarılı bir şekilde anlatımla sunuluyor

http://www.sinemalar.com/film/1792/Yol/
http://www.imdb.com/title/tt0084934/



Uzak



Yapım: 2002 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Süre: 1 saat 50 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.6/10
IMDB Puanı: 7.6/10
Oyuncular:
Ebru Ceylan, Zuhal Gencer, Mehmet Emin Toprak, Feridun Koç

Yusuf kasabada ona bir gelecek olmadığına karar vererek İstanbul'a gelmiştir. Daha önce şehre yerleşmiş akrabası Mahmut'un yanında kalıp uzaklara giden gemilerde miço olarak iş bulmak ister. İdeallerine ulaşmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Fotoğrafçı Mahmut ise, idealleriyle arasının gitgide açıldığının bilincindedir. Üstelik, kendini bu durumdan kurtarmak için de hiçbir şey yapamaz ya da yapmaya yanaşmaz.

http://www.sinemalar.com/film/2294/Uzak/
http://www.imdb.com/title/tt0346094/





Sonbahar



Yapım: 2007 ~ AlmanyaTürkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Özcan Alper
Süre: 1 saat 35 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.7/10
IMDB Puanı: 8.1/10
Oyuncular:
Onur Saylak, Megi Kobaladze

Yusuf 1997 yılında 22 yaşında üniversite öğrencisi iken girdiği cezaevinden, 10 yıl sonra sağlık nedenleriyle tahliye edilir. Yusuf 'u, cezaevinden çıkıp geldiği Doğu Karadenizde ki köyünde bir tek yaşlı ve hasta annesi karşılar. O cezaevinde iken babası ölmüş, ablası ise evlenip büyük bir kente taşınmıştır. Ekonomik nedenlerle sadece yaşlıların kaldığı bu dağ köyünde Yusuf bir tek çocukluk arkadaşı Mikail ile görüşmektedir. Sonbaharın kendini yavaş yavaş kışa teslim ettiği günlerde, Yusuf Mikail ile gittiği bir meyhanede fahişelik yapan genç ve güzel Gürcü kızı Eka ile karşılaşır. Farklı dünyalardan gelen bu iki insanın birlikteliği için ne zaman ne de koşullar uygundur. Yine de Yusuf için aşk son bir kez hayata tutunma ve kendi yalnızlığından sıyrılma çabasına dönüşür. Eka içinse Yusuf bu dünyadan çok uzakta, hatta şimdiki zamanda yaşamayan, Rus romanlarından kaçmış bir karakterdir. 90 sonrasını arka planına alarak bir dönemin ironisini, acımasızlığını ve gerçekliğini ele alan filmde, yakın tarih hem belgeleniyor hem de eleştirel bir süzgeçten geçiriliyor.

http://www.sinemalar.com/film/11918/Sonbahar/
http://www.imdb.com/title/tt1330591/

Dinle Neyden



Yapım: 2008 ~ Türkiye
Tür: Romantik
Yönetmen: Jacques Deschamps
Sinemalar.com Puanı: 6.5/10
IMDB Puanı: 6.8/10
Oyuncular:
Lale Mansur, Ahu Türkpençe, Emin Olcay, Alican Yücesoy, Burhan Öçal

“Dinle Neyden”, 1798 Osmanlı-Fransız savaşının yaklaştığı günlerde, İstanbul’da barış arayan bir avuç insanın çabalarıyla, iki genç Saray mensubu arasında yaşanan duygusal ilişkinin tanığı olan genç bir Mevlevi Dervişinin mistik dünyasını anlatıyor. Mevlevihane defterlerini tutmakla görevli Derviş, aynı zamanda eski bir Osmanlı Paşası olan Nuri Dede efendinin hizmetindedir. Dede efendi ve onun eski dostu olan bazı Fransız diplomatlar yaklaşan harbi önlemeye çalışmaktadır. Gayriresmi olarak sürdürülen bu çalışma, Sultan III.Selim’in kızkardeşi Beyhan Sultan’a ait Sahilsaray’da gerçekleştirilmektedir. Rahatsızlanan Dede efendiye, diplomatik müzakereler sırasında eşlik eden Saray Tabibi Halil ile Beyhan Sultan’ın yardımcısı Gülnihal Kalfa arasında bir yakınlık yaşanmaktadır. Dede efendiyle birlikte Sahilsaray’a gelen genç Dervişin defteri, tamamına tanık olduğu bu hikaye ile Hz.Mevlana’nın öğretisinden yansıyan satırların bir araya geldiği sayfalarla doludur...

http://www.sinemalar.com/film/22875/Dinle-Neyden/
http://www.imdb.com/title/tt1297374/

Havar



Yapım: 2009 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Mehmet Güleryüz
Süre: 1 saat 20 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.2/10
Oyuncular:
Abdullah Tarhan, Ayşe Ersöz, Çiçek Tekdemir, Dilan Girti

Filmde dedikodular yüzünden infazına hükmedilen bir gençkızın babasıyla kurban - cellat ilişkisine dönüşen serüveni anlatılıyor.

http://www.sinemalar.com/film/29448/Havar/
http://www.imdb.com/title/tt1171684/

Gökten Üç Elma Düştü



Yapım: 2008 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Raşit Çelikezer
Süre: 1 saat 59 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.8/10
IMDB Puanı: 6.3/10
Oyuncular:
İsmail Hacıoğlu, Bennu Yıldırımlar, Goncagül Sunar, Ayten Uncuoğlu, Köksal Engür

 Küçük çapta bir hırsız olan genç Ali (İsmail Hacıoğlu) evden kaçmıştır. Annesinden ve ender gördüğü babasından… Nasıl karşılanacağını bilmeden İstanbul’da yaşayan ve daha önce hiç görmediği dedesine doğru garip bir yolculuğa çıkar.Ali’nin dedesi emekli asker Recep (Köksal Engür), tek başına askeri disiplin içinde yaşayan huysuz bir ihtiyardır. Karısını üç yıl önce kaybetmiş ve onay vermediği bir evlilik yapmış kızı Yıldız’la da yaklaşık yirmi yıldır görüşmüyordur. Recep’in tüm saatleri hemen her gün aynı geçiyordur artık. Recep’in üst kat komşusu Nilgün (Bennu Yıldırımlar) ise; yalnız yaşayan, orta yaşlarda, üniversite mezunu, asi, modern bir fahişe’dir. Nilgün ile Recep sürekli tartışırlar. Çünkü Recep onun fahişe olduğunu biliyor ve onu apartmandan atmak istiyordur...

http://www.sinemalar.com/film/16505/Gokten-Uc-Elma-Dustu/
http://www.imdb.com/title/tt1385905/



Yağmurdan Sonra



Yapım: 2008 ~ Türkiye
Tür: DramPolitik
Yönetmen: Görkem Turgut
Süre: 1 saat 43 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.5/10
Oyuncular:
Pelin Batu, Demir Karahan, Serhan Yavaş, Nilgün Belgün, Umut Temizaş

12 Eylül askeri darbesinin hemen ardından, fikirlerinden ötürü tutuklanan Nuri İlker (Serhan Yavaş) isimli yazar, ülkenin o dönemde içinden geçtiği talihsiz ve 'hoyrat' günlerden fazlasıyla nasibini almış, ağır işkenceli sorgularda kalmış ve pek çok kapalı cezaevinde yıllarını geçirmek durumunda kalmıştır. Cezasını tamamlamasına dokuz ay kalaysa, 'iyi halinden' dolayı Gökçeada Yarı Açık Cezaevi'ne sevk edilir. Bu durum, görünüşte onun için olumlu bir gelişme olsa da, Gökçeada onun yaşamının son derece önemli bir yeri olacaktır. Cezaevinin 'yarı açık' yapısı nedeniyle alışmadığı kadar farklı bir yaşama başlayan Nuri, kısa zamanda bu yeni duruma ayak uydurmaya başlasa da, cezaevinin siyasal olarak karşıt görüşlü müdürü Halim Özay'la (Turan Özdemir) ilk anlardan itibaren başlayan gerginlik yaşar. Nuri'nin yaşamında belki de ilk kez tattığı bir duyguyla, üzüm bağlarındaki çalışmalar sırasında Sumru Özay'a (Pelin Batu) aşık olur.
Halim'le sekiz yıldır evli olan Sumru'nun dramı da Nuri'ninkine benzer. Çünkü Sumru hiçbir zaman kocasını sevememiş, onunla dünyaları ve fikirleriyle yaşamı yorumlayışları hep apayrı olmuştur. Aralarındaki yaş farkı ve bir de bunun üzerine, Halim'in iktidarsızlığıyla çocuksuz kalışları eklenince evlilik Sumru için bir azaba dönüşmüştür. Halim'in durumuysa farklıdır. Halim, ilk günden beri Sumru'ya tutkuyla bağlı ve ama ona hiçbir zaman erişememenin acısını yaşar.

http://www.sinemalar.com/film/20934/Yagmurdan-Sonra/
http://www.imdb.com/title/tt1286177/




Umut



Yapım:  2008 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Murat Aslan
Süre: 1 saat 50 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.6/10
Oyuncular:
Zeynep Tokuş, Fikret Hakan, Selim Erdoğan, Zafer Algöz

Köyüne varan Yılmaz’ın hasret kaldığı yuvası paramparça olmuş, bebekliğinden beri görmediği altı yaşındaki oğlu Umut ise kendisine yabancılaşmıştır. Üstelik kader henüz en büyük oyununu oynamamıştır. Yılmaz Umut’la yeniden yakınlaşırken bu kez oğlunu tümüyle yitirme tehlikesiyle karşı karşıya gelir. Umut ile çıktığı zorlu macerası Yılmaz’ı çocukluktan beri görmediği eski bir arkadaş, bir otelin veteran sakinleri ve karşılık veremediği bir aşk ile buluşturur.
Umut’u kurtarmak için çareler azaldıkça Yılmaz kaderle işbirliğine girer ve kendini akıl almaz bir can pazarlığının içinde bulur. Umulmadık bir şekilde karşısına çıkan bir teklif, Yılmaz’ı verebileceği en kritik kararla yüz yüze getiririr. Şimdi yüreğini ortaya koyup karşılığında oğluna geleceğin yolunu açabilecektir. Ancak bu dar geçitte Yılmaz’a yer yoktur.

http://www.sinemalar.com/film/30650/Umut/


Osmanlı Cumhuriyeti



Yapım: 2008 ~ Türkiye
Tür: DramKomediRomantikTarih
Yönetmen: Gani Müjde
Süre: 1 saat 30 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.3/10
Oyuncular:
Ata Demirer, Vildan Atasever, Sümer Tilmaç, Ceyhun Yılmaz

Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp , kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor. Filmde Atatürk’ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı’nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti’nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor. Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı Cumhuriyeti’nin devam etmesi, ülkede yabancıların toprakları paylaşması, Ankara’nın başkent olmaması, padişahın olması, hükümetin AB yanlısı olması, tabelaların, plakaların hem Türkçe, hem Arapça olması, padişahın sürgüne gönderilmesi, padişahın kaftanının altında takım elbise olması gibi trajikomik hikayeler ve ayrıntılar yer alacak. Filmin ikinci yarısında ise Atatürk’ün var olduğu bir Cumhuriyet anlatılıyor.

http://www.sinemalar.com/film/5428/Osmanli-Cumhuriyeti/
http://www.imdb.com/title/tt1278104/


Herşey Çok Güzel Olacak



Yapım: 1998 - Türkiye
Tür: DramKomedi
Yönetmen: Ömer Vargı
Süre: 1 saat 45 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.6/10
IMDB Puanı: 8.0/10
Oyuncular:
Cem Yılmaz, Mazhar Alanson, Ceyda Düvenci

Filmin başrol oyuncusu ve aynı zamanda trajikomik hadiselerin başına üşüştüğü Altan (Cem Yılmaz) bir kavga sırasında yıllardır görmediği ağabeyi Nuri (Mazhar Alanson)'nin ecza deposunu , yıllardır açmaya planladığı barı için kaynak olarak görmektedir. Altan sinsi hesaplarıyla Nuri'ye yaklaşır . Fakat kader Altan ve Nuri'nin başını hep tehlikeli maceralara sürer. Herşeyin çok güzel olacağını zanneden ikilimiz beraber ağlar , beraber güler.

http://www.sinemalar.com/film/946/Hersey-Cok-Guzel-Olacak/
http://www.imdb.com/title/tt0263438/





Züğürt Ağa



Yapım: 1985 ~ Türkiye
Tür: DramKomedi
Yönetmen: Nesli Çölgeçen
Süre: 1 saat 45 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.6/10
IMDB Puanı: 8.6/10
Oyuncular:
Şener Şen, Erdal Özyağcılar, Füsun Demirel, Can Kolukısa

Haraptar adlı köyün haşmetli ağası (Şener Şen), her gün yeni bir kan isteyen babası Abdo'yla yaşadığı yörede egemenliğini sürdürürken her şey tersine gelişir. Yanaşmalarının küçük kızıyla gerdeğe giren baba, yaşamını yitirir. Köylüler ağanın ürünlerini çalıp satarlar. Kuraklık nedeniyle topraklarını da baraj yapmak isteyen politikacılara satarak kendini kente atan ağa, burada da tutunamayacaktır. Karısına varıncaya kadar herkesin terk ettiği ağaya sadık kalan yalnızca yanaşmanın kızı Kiraz'dır.

http://www.sinemalar.com/film/2364/Zugurt-Aga/
http://www.imdb.com/title/tt0201368/


AROG



Yapım: 2008 ~ Türkiye
Tür: FantastikKomediMacera
Yönetmen: Cem YılmazAli Taner Baltacı
Süre: 1 saat 40 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.1/10
IMDB Puanı: 7.2/10
Oyuncular:
Cem Yılmaz, Özge Özberk, Ozan Güven, Nil Karaibrahimgil, Özkan Uğur

G.O.R.A gezegeninde tutsak olan Arif'e büyük kin besleyen Komutan Logar, onu zaman makinesiyle bir milyon yıl öncesine gönderir. Taş Devri insanları, dinozorlar ve prehistorik kuşların yer aldığı AROG'da Arif'in yeni maceralarını izleyeceğiz.

http://www.sinemalar.com/film/4433/AROG/
http://www.imdb.com/title/tt1286126/



Ayakta Kal



Yapım: 2009 ~ Türkiye
Tür: DramGençlikKomediRomantikSpor
Yönetmen: Adnan Güler
 Süre:1 saat 42 dk
Oyuncular:
Sinem Kobal, Fırat Çöloğlu, Mehmet Aslan, Ozan Aydemir

Fakir bir liseli öğrenciyi canlandıran Mehmet Aslan ile zengin kolej öğrencisini canlandıran Sinem Kobal’ın aşkı, çatışmayı körükleyen nedenlerin başında geliyor. Tarafların karşılıklı güç gösterisi, devlet okuluna atanan bir matematik hocasının öğrencilere aşıladığı umut sayesinde yürekli olanın kazanacağı bir oyuna dönüşüyor.









Recep İvedik 2



Yapım: 2009 ~ Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Togan Gökbakar
Süre: 1 saat 47 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.3/10
Oyuncular:
Şahan Gökbakar, Efe Babacan, Gülsen Özbakan, Gülşah Şahin

Recep'in tek yakını, kıllı, yaşlı ve zamanını PlayStation 2'de PES(Pro Evolution Soccer) oynayarak geçiren babaannesidir. (Recep İvedik 2 filmin ilk başlarında babaannesine oyun almıştır). Babaannesi Recep'in yaşadığı sarhoş, aylak ve avare hayatı bırakıp iş bulmasını, evlenmesini ve saygınlık kazanmasını ister. Recep babannesinin istekleri için harıl harıl kendisine iş aramaktadır. Recep İvedik her işe gider, gittiği işlerde de ortalığı birbirine katar. Kuzeni Hakan'ın yakın çevresi çok geniş olduğu için sahip olduğu iş yerinde ona yeni bir iş verir. Torpilli Recep, bir yandan işyerinde terör estirirken, bir yandan da işi öğrenecektir. Birgün şirkete gelen Recep İvedik, kimseyi masabaşında göremez ve ileride bir delikanlı bilgisayara bakıyordur. Recep, herkesin nerede olduğunu sorar cevap olarak saatin yarım olduğunu ve milletin öğle yemeğinde olduğunu öğrenir. İkisi konuşmaya başlar. Recep: "Bu internette karı kız dolanıyo diyolar, o doğru mu yav" diyerekten söze başlar ve olumlu cevap alınca bir arkadaşlık sitesine üye olurlar.Ama istediği kadını bulamamaz.

http://www.sinemalar.com/film/22252/Recep-Ivedik-2/
http://www.imdb.com/title/tt1373215/






İzleyiciler