Hakkımda

Fotoğrafım
POPCORN DVD kulübüne hoşgeldiniz... Burada vizyona girmiş/girmemiş yüzlerce film, diziler (tüm sezonlarıyla) play station ve bilgisayar oyunları sizlerin hizmetine sunulmaktadır. Filmlerimi ayrı ayrı tanıtmakla birlikte, liste halinde de sizlere sunuyorum. Bana mail yoluyla ulaşabilirsiniz, dükkanımı ziyaret edebilirsiniz veya telefon açabilirsiniz... Listemde olmayan ve izlemek istediğiniz bir film olduğu taktirde POPCORN tarafından kısa sürede temin edilir... İletişim bilgilerim; akdemircem@hotmail.com Telefon: 0322 234 74 94 Adres: Güzelyalı Mah. 81196 sok. Şebnem Plaza. A/Blok zemin kat, Çukurova - ADANA ( Güzelyalı İtfaiye karşısı, Kiler Market arası)

13 Kasım 2009 Cuma

Genç Kız Ve Kurtlar (La Jeune Fille Et Les Loups)


Yapım: 2008 ~ BelçikaFransa
Tür: AileDramMacera
Yönetmen: Gilles Legrand
Süre: 1 saat 50 dk
IMDB Puanı: 6.0/10
Oyuncular: Stefano Accorsi, Laetitita Casta, Patrick Chesnais, Lorant Deutsch

Angele 20 yaşında ve ilk bayan veteriner olmak isteyen biridir... Ancak bulundugu toplum onun bu istegini gereksiz bulmektadir... Birinci Dunya savasi donemini anlatan filmde,genc maceraci Angele kurtlara olan ilgisinden dolayi,kisa bir seyehata cikmak isterken dagda rehin kalir... Kurtlarin ve onlarin icinde buyuyen ve akillilarin deli olarak adlandirdigi bir adam onu kurtarir...Ve ona asik olur... Bir yanda insanlarin nasil egemenlik ve doga yasam alanlari mahvettiklerini izlerken diger yandan da ici insandan cok hayvan sevgisiyle dolu olan bir kadin ile bir adamin yasam mucadelesini,guclunun gucsuzu yedigi bu vahsi ortama sahit olacaksiniz...

http://www.sinemalar.com/film/42148/Genc-Kiz-Ve-Kurtlar/
http://www.imdb.com/title/tt0996952/





Soul Men



Yapım: 2008 ~ ABD
Tür: DramKomediMüzikal
Yönetmen: Malcolm D. Lee
Süre: 1 saat 40 dk
IMDB Puanı: 6.4/10
Oyuncular: Samuel L. Jackson, Bernie Mac, Jennifer Coolidge, Sean Hayes, Mike Epps

20 yıldır konuşmayan iki soul müzik efsanesi Louis ve Floyd, yakın zamanda ölen baş şarkıcılarına hitafen efsanevi Apollo Tiyatrosu'nda konser vermek için yola çıkarlar. Floyd'un kızı olduğuna inanılan genç güzel bir kadın da bu şovda onlara katılacaktır. Gönülsüz olarak yapılan bu birleşme sonucunda, ayrı geçen yirmi yılın üstesinden gelmek ve konsere gitmek için önlerinde beş günleri vardır.
Filmin oyuncuları Bernie Mac ve Isaac Hayes 2008 Ağustos'unda hayata veda etmiştir ve bu film, hayranlarının onların son performanslarını görmesi için tek fırsattır.

http://www.sinemalar.com/film/7707/Soul-Men/
http://www.imdb.com/title/tt1111948/


Kraliçe (The Queen)



Yapım: 2006 ~ Fransaİngiltereİtalya
Tür: BiyografiDram
Yönetmen: Stephen Frears
Süre: 1 saat 37 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.9/10
IMDB Puanı: 7.6/10
Oyuncular: Helen Mirren, James Cromwell, Roger Allam, Alex Jennings

The Queen, son zamanların en şok edici olayının sır perdesini aralıyor. Güçlü kraliyet duvarlarının bir trajedi ile sarsılması sonucunda yaşananları, aydınlatıcı, derinden etkileyici ve dramatik bir dille anlatıyor. Gerçek olaylardan yola çıkılarak çekilen filmde, Prenses Diana’nın 1997 Ağustos’unda ani ölümüyle ne yapacağını şaşıran Kraliyet Ailesi ve İngiliz hükümetinin tutumu işleniyor.
Prenses’in ölümünün ardından, İngiltere Kraliçesi (Helen Mirren) kendisini bir yandan seçimleri henüz kazanmış olan yenilikçi Başbakan Tony Blair (Michael Sheen) ile bir modernlik çalışmasının içerisinden bulurken diğer yandan da Diana’nın ölümünden sonraki tutumuna karar vermekte, gelenekleri arasında sıkışan bir haldedir. Ancak İngiliz halkı acı çekmektedir ve liderlerinin bu konuda ne yapacağını merakla beklemektedir.
Kapsamlı röportajlar, derin araştırmalar, sağduyulu kaynaklar ve gerçek bir hayal gücüne dayanarak oluşturulan senaryosu ile The Queen, gücün yaşayan örneklerine bir bakış açısı oluşturuyor. Ayrıca modern dünyanın son muhteşem hükümdarını daha önce hiç görmediğiniz bir şekilde gözler önüne seriyor, hemde Diana’nın ölümüyle çılgına dönen medya, dönen entrikalar ve insani duygular arasına sıkıştırılmış bir insan olarak.

http://www.sinemalar.com/film/227/Kralice/
http://www.imdb.com/title/tt0436697/




Şimdi Ya Da Asla (The Bucket List)



Yapım: 2007 ~ ABD
Tür: DramKomediMacera
Yönetmen: Rob Reiner
Süre: 1 saat 36 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.6/10
IMDB Puanı: 7.5/10
Oyuncular: Morgan Freeman, Jack Nicholson, Sean Hayes, Jonathan Mangum

Milyoner şirket sahibi Edward Cole (JACK NICHOLSON) ile işçi sınıfına mensup araba tamircisi Carter Chambers’ın (MORGAN FREEMAN) dünyaları apayrıdır. Yolları, bir hastane odasını paylaşmalarıyla kesişir ve iki ortak noktaları olduğunu keşfederler: “Tahtalı köyü boylamadan önce” hayatlarının kalan kısmını hep yapmak istedikleri her şeyi yaparak geçirme arzusu ve kendileriyle farkında olmadıkları bir barışma ihtiyacı.
Birlikte, hayatlarının araba seyahatine çıkarlar; ve bu süreçte dost olur, hayatı dolu dolu, içgörü ve mizahla yaşamayı öğrenirler.
Her macera, listelerine yeni bir madde ekler.

http://www.sinemalar.com/film/2478/Simdi-Ya-Da-Asla/
http://www.imdb.com/title/tt0825232/




Parktaki Kız (The Girl in The Park)



Yapım: 2007 ~ ABD
Tür: Dram
Yönetmen: David Auburn
Süre: 1 saat 49 dk
IMDB Puanı: 6.6/10
Oyuncular: Kate Bosworth, Sigourney Weawer, Kri Russell, Alessandro Nivola

15 yıl önce 3 yaşındaki küçük kızı kayıplara karışan Julia Sandburg, o tarihten sonra kendisini insanlardan izole etmiştir. Kocası Doug ve oğlu Chris'in ona ulaşma çabalarını her defasında boşa çıkarmaktadır. Günün birinde Louisa isimli genç kadınla tanışan Julia yıllar sonra iletişim kurmaya başlar. En başta iyi işaretler sunan Julia aslında mantık hataları ile dolu bir umuda saplanmıştır: Louisa'nın kaybettiği kızı olduğu umuduna..

http://www.sinemalar.com/film/8374/Parktaki-Kiz/
http://www.imdb.com/title/tt0847167/



Göl Evi (The Lake House)



Yapım: 2006 ~ ABD
Tür: DramFantastikRomantik
Yönetmen: Alejandro Agresti
Süre: 1 saat 45 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.2/10
Oyuncular: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Lynn Collins, Christopher Plummer

Hayatında bir değişiklik yapma vaktinin geldiğini hisseden Dr. Kate Forster (SANDRA BULLOCK) stajını tamamladığı yerel İllinois hastanesinden ayrılarak hasta trafiğinin yoğun olduğu Chicago'da bir hastanede çalışmayı kabul eder. Geride bırakmaktan üzüntü duyduğu tek şey kiralamış olduğu güzel evdir. Kate şehre doğru yola çıkmadan önce evin bir sonraki sakini için posta kutusuna bir not bırakır. Bu notta kendisine gelen mektuplar için yeni adresini bırakır ve kapının üzerindeki gizemli pati izlerinin kendisi taşınırken de orada olduğunu açıklar. Evin yeni kiracısı Alex eve geldiğinde ise hiçbir yerde pati izinden eser yoktur. Kate ve Alex göl evinin posta kutusu aracılığıyla yazışmayı sürdürürken, inanılmaz ve imkansız bir şekilde iki ayrı yılda yaşadıklarını görürler.

http://www.sinemalar.com/film/80/Gol-Evi/
http://www.imdb.com/title/tt0410297/


Kuzey (Nord)



Yapım: 2009 ~ Norveç
Tür: DramKomedi
Yönetmen: Rune Denstad Langlo
Süre: 1 saat 18 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.4/10
IMDB Puanı: 7.1/10
Oyuncular: Anders Baasmo Christiansen, Mads Sjogard Pettersen, Kyyre Hellum

Kuzey, geçirdiği sinir krizinin ardından kayak sporunu bırakıp hüzünlü bir inziva hayatı sürmeye başlayan Jomar’ı anlatan ve romantik doğa manzaraları içinde ilerleyen bir yol komedisi. Beş yıl sonra Jomar kar motosikletine binip, yeni bir başlangıç yapmak için gerçekliğe, eski kız arkadaşının ve o zamana dek varlığından bihaber olduğu oğlunun yanına, kuzeye doğru tuhaf ve dramatik bir yolculuğa çıkar.

http://www.sinemalar.com/film/34092/Kuzey/
http://www.imdb.com/title/tt1252610/




What Goes Up



Yapım: 2009 ~ ABD
Tür: Dram
Yönetmen: Jonathan Glatzer
Süre: 1 saat 44 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.2/10
Oyuncular: Hilary Duff, Josh Peck, Molly Shannon, Olivia Thirlby, Steve Coogan

Hayatlarına anlam katan, onların yaşam kaynağı, öğretmenleri Bay C'nin ölümünden öğrencilerin hayatları altüst olur. Fakat tam o sırada kariyerinde çalkantılar yaşayan gazeteci Campbell Babbitt hayatlarına giriverir. Bay C (Sam)'nin üniversiteden arkadaşı olan Campbell kötü bir zamanlamayla oraya gelip çocuklarla tanışır. Öğrencilerin hepsi onun Bay C'nin yerini doldurup dolduramayacağını tartışıyorlardır. Bu sırada Bay C'yi seven Lucy'nin aklı tamamen karışmıştır. Acaba Campbell Babbitt Bay C'nin yerine geçebilecek midir?


http://www.sinemalar.com/film/36462/What-Goes-Up/ 
http://www.imdb.com/title/tt0832318/


50 İlk Öpücük (50 First Dates)



Yapım: 2004 ~ ABD
Tür: KomediRomantik
Yönetmen: Peter Segal
Süre: 1 saat 40 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.8/10
Oyuncular: Adam Sandler, Drew Barrymore ,Kevin James, Sean Astin

50 İlk Öpücük'ün ana karakterleri seviş-bırak zihniyetinde bir Kazanova olan Henry ile her gece hafızasının silinmesine yol açan ender bir nörolojik rahatsızlığa sahip sanat öğretmeni Lucy. Soğuk deniz canlıları veterineri olan Henry Roth bütün geleceğini planlamıştır.Hawai'deki Deniz Yaşamı Parkı deniz hayvanlarına bakmadığı zamanlarda, tatil aşkı arayışındaki turistlerin kalbini çalmakla meşguldür. Henry için uzun süreli bir ilişki söz konusu değildir, zira böyle bir şey, 10 yıldır planladığı Alaska'ya tekneyle gidip morsların sualtı yaşamını inceleme hayallerini sekteye uğratır. Henry, rüyalarını gerçekleştirmeye çok yaklaşmıştır ki, teknesi Sea Serpent (deniz Yılanı) bir talihsizlik yaşar ve Henry kendini Hukilau Café'de bulur. Buradaki müdavimler onu güvenmeyen bakışlarla süzerken, Henry'nin bakışlarıysa müşterilerden güzel Lucy Whitmore'a takılır. Henry, tek başına kahvaltı eden Lucy'ye görür görmez çarpılır. Genç kızın gözlemeleri metodik bir biçimde kesip mükemmel çadırlar haline getirişi ilgisini çeker ve Henry, ertesi gün tekrar Hukilau'ya gider. Lucy yine yalnız oturmuştur ve bu kez gözlemelerini mükemmel kulübeler haline getirmektedir. Gözleme kabininin kapısı bir türlü kapanmayınca, Henry bu fırsattan yararlanır ve Lucy'nin yanına gidip, kürdandan bir kapı menteşesi yapar. İki genç gözlemelerden ve deniz memelilerinden bahsederken, Henry, Lucy'ye gitgide daha büyük bir ilgi duymaya başlar. Oralı kızlarla çıkma konusundaki kuralını hiçe sayarak, Lucy'yi ertesi gün beraber kahvaltı etmeye davet eder. Ama bir sonraki gün Café'ye gidip, bir önceki günkü sohbetlerden söz edince, Lucy onun bir tür sapık olduğunu düşünür ve etraftan yardım ister. Henry'nin kim olduğu hakkında hiçbir fikri yoktur. Henry anlar ki eğer Lucy'nini sevgisini kazanmak istiyorsa, hayatı boyunca her gün tekrar sıfırdan başlamak zorundadır.



I Hate Valentine's Day



Yapım: 2009 ~ ABD
Tür: KomediRomantik
Yönetmen: Nia Vardalos
Süre: 1 saat 38 dk
Oyuncular: John Corbett, Judah Friedlander, Nia Vardalos, Amir Arison

Genevieve (Vardalos), Sevgililer Günü'nü çok seven bir kadındır. Bir çiçekçi dükkanının sahibi olarak kur yapmak onun işidir; aşık olmamak şartıyla. Kuralıysa aynı erkekle beş defadan fazla görüşmemektir. Ancak Greg'le tanışınca durum değişir. Genevieve, kurallarıyla kalbi arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

http://www.sinemalar.com/film/28471/I-Hate-Valentines-Day/
http://www.imdb.com/title/tt0762105/


Bir Alışverişkoliğin İtirafları (Confessions Of A Shopaholic)



Yapım: 2009 ~ ABD
Tür: KomediRomantik
Yönetmen: P.J. Hogan
Süre: 1 saat 44 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.7/10
Oyuncular: Isla Fisher, Hugh Dancy, Kristin Scott Thomas, John Goodman

Sevimli mi sevimli Becky Bloomwood (Isla Fisher'ın çıkış rolü) modadaki son gelişmeleri takip etmekten kendisini alıkoyamayan ve durumunun farkında olan bir alışveriş delisidir. Bu şaşaalı dürtülerinin masrafını karşılamak için iş bulmak zorunda kalan Becky'ye kaderin bir cilvesi sonucu mali danışmanlık konusunda köşe yazarlığı teklif edilir ve tabii ki ortaya komik sonuçlar çıkar. Confessions of a Shopaholic, alışveriş yapmanın heyecanı ve zevkini ele alan ve hayatta en önemli şeylerin her zaman fiyat etiketinin olmayabileceğini kanıtlayan bir yaşam tarzı komedisi.

http://www.sinemalar.com/film/23679/Bir-Alisveriskoligin-Itiraflari/
http://www.imdb.com/title/tt1093908/




Hayvan (The Animal)



Yapım: 2001 ~ ABD
Tür: Komedi
Yönetmen: Luke Greenfield
 Süre: 1 saat 24 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.0/10
Oyuncular: Rob Schneider, John C. McGinley, Colleen Haskell, Edward Asner

Delil dosyalarından sorumlu polis memuru olarak çalışan Marvin, babası gibi hızlı bir polis memuru olmanın hayalini kurmaktadır. Bir gece ofiste tek başınayken acil bir ilk yardım çağrısına yanıt vermesiyle birlikte tüm hayatı bir anda değişir. Hızla olay yerine doğru yol alan Marvin ölümcül bir kaza geçirir. Onu kurtaransa bir gölgedir. Bu gölgenin adı Dr. Wilder’dır ve o yeni bir deney için Marvin’i seçmiştir. Wilder özel laborutuarında Marvin’in genetik kodunu çözer ve çeşitli hayvanların organlarını kullanarak onu tedavi eder. İyileştikten sonra normal yaşamına devam eden Marvin’in ise Wilder’in laborautuarında geçirdiği günlerle ilgili en ufak bir anısı bile olmayacaktır.

http://www.sinemalar.com/film/1768/Hayvan/ 
http://www.imdb.com/title/tt0255798/ 

Click



Yapım: 2006 ~ ABD
Tür: DramFantastikKomedi
Yönetmen: Frank Coraci
 Süre: 1 saat 47 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.7/10
Oyuncular: Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken, Sean Astin, Katie Cassidy

Michael Newman (Adam Sandler) güzel Donnayla (Kate Beckinsale) evlidir ve çiftin iki harika çocuğu vardır. Ama genç adam onları görmeye pek fırsat bulamaz çünkü şirkete paha biçilmez katkısının, nankör patronu (David Hasselhoff) tarafından bir gün fark edileceğini ve böylece ortaklığa terfi edeceğini umarak uzun saatlerini iş yerinde geçirmektedir. Michael bütün bir geceyi ayakta geçirdiği için o kadar yorgundur ki hangi kumandanın televizyonu açtığını bir türlü bulamaz ve sinir olur. Bunun üzerine, evdeki bütün elektronik araç gereci kontrol edebilecek mükemmel bir uzaktan kumanda bulmaya karar verir. Egsantrik tezgahtar Morty (Christopher Walken) ona kesinlikle hayatını değiştirecek, deneysel, türünün tek örneği bir kumanda verir.

http://www.sinemalar.com/film/161/Click/
http://www.imdb.com/title/tt0389860/


Kadınlar (The Women)



Yapım: 2008 ~ ABD
Tür: DramKomedi
Yönetmen: Diane English
Süre: 1 saat 54 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.4/10
Oyuncular: Eva Mendes, Meg Ryan, Debra Messing, Jada Pinkett Smith, Annette Bening

Mary’nın (Meg Ryan) en yakın arkadaşı stil uzmanı Sylvie Fowler (Annette Benning), kusursuz şıklığı ve hızlı işleyen zekası ile mutlu bir bekar ve saygıdeğer kadın magazini CACHET’in baş editörü. Mary ve Sylvie’nin bu sıkı dostluklarına, eksantrik bir anne ve buna ek olarak sürekli çocuk sahibi olmak isteyen Edie Cohen (Debra Messing) dahil oluyor. Ve son olarakta gruba, insanlara duymak istedikleri son şeyleri rahatlıkla söyleyebilen, büyüleyici kadın avcısı ve mizah deneme yazarı  Alex Fisher (Jada Pinkett Smith) katılır. Ama bu uzun süreli dostluk,  çalkantılı bir döneme girer. Her şey Sylvie’nin Saks Fifth Avenue’deki güzellik salonunda  manikürcü Tanya (Debi Mazar) ile konuşmasıyla başlar.  Dedikoducu Tanya, Crystall Allen (Eva Mendes) isimli zengin avcısı, tezgahtar “fıs fıs kız”ın , evli iş adamı Stephen Haines ile birlikte olduğunu söyler.   Sylvie kendini bir çıkmazın içinde bulur: Acaba en yakın arkadaşı Mary’e kocasının onu aldattığını söylemeli mi? Bu arada babasının yanındaki işinden kovulan Mary de  güzellik salonuna manikür yaptırmaya gider. Dedikoducu Tanya’ya… Tüm dünyası altüst olan Mary bir karar vermek zorunda kalır. Annesi ve kızıyla birlikte tatile çıkar. Bu esnada Sylvie de bir tercih yapmak zorunda kalır... Uzun uğraşlar sonunda elde ettiği rüya gibi işi tehlikededir. Kariyerini korumak için dedikodu yazarı Bailey Smith’e zengin bir iş adamıyla evli olan ve bir “fıs fıs kıza” tercih edilen yakın arkadaşı Mary’nın özel hayatını anlatır. Mary, Sylvie’nin bu ihanetini affetmez ve arkadaşlıkları biter.  Mary düşünmek için kadın sağlık kampına gider ve burada Kontes Miller (Bette Midler) ile tanışır ve yeni yaşamının ilk adımlarını atar. Mary Haines artık ne istediğini bilen biridir…

http://www.sinemalar.com/film/4051/Kadinlar/
http://www.imdb.com/title/tt0430770/




Tropik Fırtına: Al Bakalım (Tropic Thunder)



Yapım: 2008 ~ ABD
Tür: AksiyonKomedi
Yönetmen: Ben Stiller
Süre: 2 saat 4 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.8/10
IMDB Puanı: 7.2/10
Oyuncular: Ben Stiller, Robert Downey Jr.

Filmde aksiyon filmlerinde oynayan aktörlere eğitim verilen dış dünyadan yalıtılmış Dale Dyle eğitim kampında iki hafta kaldıktan sonra yeniden topluma dönen oyuncuların topluma dönüşlerinden sonra karşılaştıkları zorluklar ve bocalamaları komedi kalıpları içerisinde anlatılıyor. Savaş filminde oynamaya başlayan aktörlerimiz, gerçek savaşı andıran koşullar altında kalınca eğitim kampında öğrendiklerine başvurmak zorunda kalıyor ve ortaya ‘film içinde film’ mantığında işleyen eğlenceli olaylar çıkıyor.

http://www.sinemalar.com/film/5424/Tropik-Firtina-Al-Bakalim/
http://www.imdb.com/title/tt0942385/





Hannah Montana: The Movie



Yapım: 2009 ~ ABD
Tür: AileDansDramGençlikKomediMüzikal
Yönetmen: Peter Chelsom
Süre: 1 saat 42 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.2/10
Oyuncular: Miley Cyrus, Taylor Swift, Lucas Till, Emily Osment

Miley Stewart, gizli pop-star kimliği ile okulu ve arkadaşları arasında denge kurma mücadelesi vermektedir. Ancak hızla artan şöhreti ve popülerliği özel hayatına egemen olunca herşeyi oluruna bırakır. Bunun üzerine babası, gerçeklerle yüz yüze gelmesi için onu Tennesse’deki Crowley Corners’taki evine çağırır. O andan itibaren Hannah Montana’nın bile hayal edemeyeceği çapta eğlence, kahkaha ve romantizm dolu bir macera başlayacaktır.

http://www.sinemalar.com/film/13454/Hannah-Montana-The-Movie/
http://www.imdb.com/title/tt1114677/



12 Kasım 2009 Perşembe

Zohan'a Bulaşma (You Don't Mess With The Zohan)



Yapım: 2008 ~ ABD
Tür: AksiyonKomedi
Yönetmen: Dennis Dugan
Süre: 1 saat 53 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.0/10
Oyuncular: Adam Sandler, Rob Schneider, Kevin James, John Turturro

Filmde bir İsrail komandosu, başka bir deyişle kalifiye bir mossad ajanını canlandıran Zohan (Adam Sandler) aksanı ve enterasan saç tarzıyla karikatürize edilmiş bir kahramana hayat veriyor. Kurşunların havada uçuştuğu bir İsrail askeri, komando eğitimi almış, her türlü silahı kullanacak yetkinlikte, yükseklerden atlayıp sıçrayacak kadar da hünerli.Operasyondan operasyona koşturan kahramanımız günün birinde asıl isteğinin saç kesmek olduğunun farkına varıyor ve kendini ölmüş gibi gösterip, soluğu New York'ta alıyor. Saç stilisti olarak kendine müşteri bulmakta zorlanmıyor ama sorunlar da peşini bırakmıyor.

http://www.sinemalar.com/film/7830/Zohana-Bulasma/
http://www.imdb.com/title/tt0960144/


Kadının Olamam (I Could Never Be Your Woman)



Yapım: 2007 ~ ABD
Tür: KomediRomantik
Yönetmen: Amy Heckerling
Süre: 1 saat 37 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.8/10
Oyuncular: Michelle Pfeiffer, Paul Rudd, Sarah Alexander, Yasmin Paige

Rosie (MICHELLE PFEIFFER) Los Angeles’ta yaşayan 40 yaşında bekar bir annedir. Ve hayat hiçkimse için olmadığı gibi onun içinde planlandığı gibi gitmemektedir. TV’de You Go Girl, adlı bir Tv programının yapımcılığını yapmaktadır. Hazırladığı program riske girmiştir; seksi patronu Marty (FRED WILLARD), onun programı yerine bir reality show yayınlamayı düşünmektedir, asistanıJeannie (SARAH ALEXANDER) ise sabotaj peşindedir. Evde de işler pek yolunda gitmemektedir. Eski kocası yeni ve genç eşinden bebek beklemekte artık gen bi kız olan Izzie (SAOIRSE RONAN) ise dejenere bir genç olan Dylan (RORY COPUS) ile arkadaşlık etmektedir. Genç ve yetenekli bir oyuncu olan Adam Perl (PAUL RUDD) kasting odasına girdiğinde Rosie’nin kalbinin atışları değişmiştir... Fakat 40 yaşında olgun bir kadın olarak böyle genç bir erkeğe gönlünü kaptırmak hiç de doğru gözükmemekteydi. Rosie kendi duygularıyla savaşmakta İzzie’nin bile bu çok sevdiği adamı olabildikçe hayatının dışında tutmaya çalışmaktadır... Fakat gönül ferman dinlemez...




Hatta Aşk Var (The Other End of the Line)



Yapım: 2008 ~ ABD
Tür: Romantik
Yönetmen: James Dodson
Süre: 1 saat 46 dk
Oyuncular: Jesse Metcalfe, Sara Foster, Shriya,  Larry Miller

Kendisini Amerikalı olarak tanıtan Hintli kredi kart operatörü, işi sayesinde tanıştığı adamla romantik bir ilişki için San Francisco’ ya gider. Oraya vardığında gerçek kimliğini saklamaya karar vermesi nedeniyle aralarındaki ilişkinin heyecanını da tehlikeye atmış olur.Acaba ikilinin arasında neler olacaktır?

http://www.sinemalar.com/film/32184/The-Other-End-of-the-Line/
http://www.imdb.com/title/tt1049405/



Maverick



Yapım: 1994 ~ ABD
Tür: KomediMaceraWestern
Yönetmen: Richard Donner
Süre: 2 saat 7 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.0/10
Oyuncular: Mel Gibson, Jodie Foster, Danny Glover, Alfred Molina

Nehirde bir teknede yapılacak olan poker turnuvasına katılacak olan Maverick (Mel Gibson), yarışmaya katılmak için gerekli olan parayı tamamlamaya çalışırken usta hırsız Anabel (Jodie Foster) tarafından soyulur. Ancak Anabel bu sefer sert kayaya çarpmıştır. Çünkü Maverick Anabel'in peşini bırakmaz. Karşılıklı atışmalar ve ortak bir amaç için çalışmaları bilinçsiz olarak Anabel ve Bret Maverick'i yakınlaştırır...

http://www.sinemalar.com/film/1920/Maverick/
http://www.imdb.com/title/tt0110478/




Sex and the City (Sex And The City: The Movie)



Yapım: 2008 ~ ABD
Tür: KomediRomantik
Yönetmen: Michael Patrick King
Süre: 2 saat 15 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.3/10
Oyuncular: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall, Chris Noth, Candice Bergen

Filmin konusu, ünlü dizinin HBO TV’deki bitişinden dört yıl sonrasında başlıyor. Carrie Bradshaw, en son Big ile sağlam ve kalıcı bir ilişki kurmak üzeredir. Bu ilişkinin ilk başladığından beri 10 yıl geçmiştir. Artık çıtalar daha yüksektir. Daha çok güven ve potansiyel vardır. Bu nedenle uzun metrajlı filmde zaten var olanın üzerine çok sürprizli yeni gelişmeler eklenir.

http://www.sinemalar.com/film/2993/Sex-and-the-City/
http://www.imdb.com/title/tt1000774/


Marley & Ben (Marley & Me)



Yapım: 2008 ~ ABD
Tür: DramKomedi
Yönetmen: David Frankel
 Süre: 2 saat
Sinemalar.com Puanı: 7.9/10
IMDB Puanı: 7.1/10
Oyuncular: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Haley Bennett, Eric Dane, Alan Arkin

Karlı bir günde evlenen çift John (OWEN WILSON) ve Jenny Grogan (JENNIFER ANISTON) Michigan’daki soğuk kış günlerini arkada bırakıp, güneye, Florida’ya taşınıp yeni bir hayata başlamaya karar verirler. Birbirine rakip gazetelerde iş bulan çift kendilerine bir ev de aldıktan sonra, evliliğin zorlu yanlarını da yavaşça görmeye başlarlar. Çocuk sahibi olmakla ilgili kuşkulu olan John, bu konudaki korkularıyla ilgili arkadaşı ve meslektaşı olan Sebastian’a açılır ve o da mükemmel  bir öneriyle çıkagelir; John, Jenny’yi oyalamak için ona bir köpek almalıdır.  Ve Marley hayatlarına girer...

http://www.sinemalar.com/film/8587/Marley-Ben/
http://www.imdb.com/title/tt0822832/








21



Yapım: 2008 ~ ABDJaponya
Tür: DramSuç
Yönetmen: Robert Luketic
Süre: 2 saat 3 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.4/10
Oyuncular: Kevin Spacey, Laurence Fishburne, Jim Sturgess, Kate Bosworth, Aaaron Yoo

M.I.T'de okuyan Ben Campbell, okul taksidini ödeyebilmek için paraya ihtiyaç duyar ve bunun yolunu da kumarda bulur. Altı arkadaşı ile birlikte kart sayma işinde uzmanlaşan Ben, Vegas yolunu tutar. Bu altı öğrenci için herşey güzel başlayacaktır, ancak bir sonraki adımları onlar için oldukça tehlikelidir.

http://www.sinemalar.com/film/6206/21/
http://www.imdb.com/title/tt0478087/




Uluslararası (The International)



Yapım: 2009 ~ ABDAlmanyaİngiltereTürkiyeTürkiye
Tür: AksiyonCasuslukDramGerilimMaceraPolisiyePolitikSuç
Yönetmen: Tom Tykwer
Süre: 1 saat 58 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.5/10
Oyuncular: Clive Owen, Naomi Watts, Ben Whishaw, Armin Mueller-Stahl

Lois Sallinger (Clive Owen) adli bir Interpol ajanı, Manhattan Savci Yardimcisi (Naomi Watts) ile birlikte, kirli isler ceviren ve tüm dunyada operasyonlar yürüten bir bankanin pesine duser. Bankanın kirli islerini aciga cikarma konusunda kararlı olan Sallinger, bu amacla New york, Berlin ve Milan'da devam eden ve onu Istanbul'a kadar getiren bir takibe baslar. Global bir örgütlenme ile karşı karşıya olduğunu farkeden Salinger, hedefinin dünya çapında terrör ve savaşa kaynak sağlamak için cinayeti dahi göze alabileceğini fark ederek hayatını büyük bir tehlikeye atar.

http://www.sinemalar.com/film/21060/Uluslararasi/
http://www.imdb.com/title/tt0963178/


Sahtekarlar (Duplicity)



Yapım: 2009 ~ ABDAlmanya
Tür: CasuslukGerilimSuç
Yönetmen: Tony Gilroy
Süre: 1 saat 58 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.6/10
Oyuncular: Julia Roberts, Clive Owen, Paul Giamatti, Tom Wilkinson

CIA ajanı Claire Stenwick (Julia Roberts) ve İngiliz gizli servisi MI6 ajanı Ray Koval (Clive Owen), soğuk savaştan para kazanan çokuluslu iki rakip şirket arasındaki rekabetten kazanç sağlamak için devlet adına istihbarat toplama görevinden ayrılarak özel şirketlere geçmişlerdir. Misyonları patent hakkına ilk sahip olacak şirkete servet kazandıracak bir ürünün formülünü ele geçirmektir. Patronları olan endüstri devi Howard Tully (Tom Wilkinson) ile korsan ruhlu şirket CEO’su Dick Garsik (Paul Giamatti) için yapmayacakları iş yoktur. Ancak tehlikeler çoğaldıkça, gizem perdesi kalınlaştıkça ve taktikler çirkinleştikçe Claire ile Ray arasındaki en büyük sır, birbirlerine karşı giderek artan ilgileri olur. İkisi de birbirini atlatıp hedefe varmaya çalışırken kurdukları entrikaların önündeki tek engelin aslında birbirlerine duydukları sevgi olduğunu keşfedeceklerdir.

http://www.sinemalar.com/film/2705/Sahtekarlar/
http://www.imdb.com/title/tt1135487/




Ölümcül İçgüdü (L’Instinct De Mort / Public Enemy Number One)



Yapım: 2008 ~ FransaİtalyaKanada
Tür: AksiyonBiyografiDramGerilimSuç
Yönetmen: Jean-François Richet
 Süre: 1 saat 50 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.8/10
IMDB Puanı: 7.4/10
Oyuncular: Gérard Depardieu, Vincent Cassel, Cécile De France, Elena Anaya

Gerilim filmi ''Ölümcül İçgüdü-L'ınstinct de Mort'', vizyona girdi. Yönetmenliğini Jean-François Richet'nin üstlendiği filmin başrol oyuncuları, Gerard Depardieu, Gerard Lanvin, Mathieu Amalric ve Ludivine Sagnier. Fransa-İtalya-Kanada ortak yapımı film, 1979'da hayatını kaybeden Fransız gangster Jacques Mesrine'in hayatını beyazperdeye getiriyor.
Vincent Cassel’in rolü için 20 kilo aldığı, çekimleri 33 hafta süren, yapım bütçesi 80 milyon dolara ulaşan, ve 10 dalda Fransız Oscar’ı Cesar’a aday gösterilme başarısını elde eden film, Türkiye Sinemaları’nda iki bölüm olarak gösterime sunulacak. “Ölümcül İçgüdü 1” 27 Mart 2009’da, “Ölümcül İçgüdü 2” ise 01 Mayıs 2009’da sinemaseverlerle buluşacak.
Fransız gangsterlerin sonuncusu Jacques Mesrine, yaşamı boyunca 1 numaralı halk düşmanı ilân edilmişti. Düzenli olarak kamuoyu anketlerinin zirvesinde yer aldı. Paris’in göbeğinde polisin yakın mesafeden yoğun ateşi altındaki görkemli ölümü onun efsane statüsünü taçlandırdı. Öyle ki, 1979 yılındaki ölümünden 30 yıl sonra bugün bile Jacques Mesrine efsanesi hâlâ capcanlı.





Ölümcül İçgüdü 2 (L’Instinct De Mort / Public Enemy Number Two)



Yapım: 2008 ~ FransaİtalyaKanada
Tür: AksiyonBiyografiDramGerilimSuç
Yönetmen: Jean-François Richet
IMDB Puanı: 7.5/10
Oyuncular: Gerard Depardieu, Vincent Cassel, Mathieu Amalric, Ludivine Sagnier

Fransız gangsterlerin sonuncusu Jacques Mesrine, yaşamı boyunca 1 numaralı halk düşmanı ilan edilmişti. Düzenli olarak kamuoyu anketlerinin zirvesinde yer aldı. Paris’in göbeğinde polisin yakın mesafeden yoğun ateşi altındaki görkemli ölümü onun efsane statüsünü taçlandırdı. Öyle ki, 1979 yılındaki ölümünden 30 yıl sonra bugün bile Jacques Mesrine efsanesi hala capcanlı...

http://www.sinemalar.com/film/31628/Olumcul-Icgudu-2/
http://www.imdb.com/title/tt1259014/


11 Kasım 2009 Çarşamba

The Informers



Yapım: 2009 ~ ABDAlmanya
Tür: DramGençlikGerilimPolisiyeSuç
Yönetmen: Gregor Jordan
Süre: 1 saat 40 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.4/10
Oyuncular: Winona Ryder, Amber Heard, Mickey Rourke, Kim Basinger

Bret Easton Ellis'in romanından beyazperdeye uyarlanacak film birbirinden farklı yedi öyküyü anlatacak. 1980'lerde geçecek olan 'The Informers 'ın kahramanları bir film yapımcısı, onun karısı, metresi, bir Rock yıldızı, bir vampir ve bir çocuk hırsızı...

http://www.sinemalar.com/film/29685/The-Informers/
http://www.imdb.com/title/tt0865554/


Yalanlar Üstüne (Body Of Lies)



Yapım: 2008 ~ ABD
Tür: AksiyonDramGerilimPolitikSuç
Yönetmen: Ridley Scott
Süre: 2 saat 8 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.1/10
IMDB Puanı: 7.2/10
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong, Golshifteh Farahani, Michael Gaston

O, ABD istihbaratının yeryüzündeki en iyi adamı, yakınındaki kimsenin hayatta kalamadığı, tehlikeli bölgelerde görev yapan bir ajandır. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) son gizli görevinde ifşa olan sahte kimliğinden başka kimliği olmayan, hayatını güvenli telefon hattının diğer ucundaki duygudan yoksun sese emanet etmiş biridir. CIA’in kıdemli elemanı Ed Hoffman (Russell Crowe) lüks bir semtteki evinin oturma odasındaki dizüstü bilgisayarından, başının üzerinden geçen mermilerden korunmak için siper aldığı sırada dahi Ferris’in hareketlerini dikte ederek savaş yönetmektedir. Ortaya yeni çıkmış bir terörist lider, dünyanın en iyi istihbarat örgütlerini atlatarak dünya çapında bir bombalama kampanyası başlatmıştır. Onu kandırabilmek için, Ferris’in yeraltı finans örgütleri ve umutsuz şehitler arasına sızması, bunu yaparken de Ürdün Özel Operasyonlar Birliği’yle eğreti bir işbirliğine girmesi gerekecektir. Görevi onu Irak, Ürdün, Washington ve Dubai arasında getirip götürecektir. Ama Ferris, hedefine yaklaştıkça, kendini aynalarla dolu bir koridorda gibi hissedecektir çünkü müttefikler ancak son aldatmacalarında olduğu kadar iyidirler, ve güven, tüm taktiklerin en tehlikelisidir.

http://www.sinemalar.com/film/5673/Yalanlar-Ustune/
http://www.imdb.com/title/tt0758774/




Kanun Benim (Appaloosa)



Yapım: 2008 ~ ABD
Tür: DramSuçWestern
Yönetmen: Ed Harris
Süre: 1 saat 55 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.9/10
IMDB Puanı: 6.9/10
Oyuncular: Viggo Mortensen, Renee Zellweger, Jeremy Irons, Ed Harris, Timothy Spall

1882 New Mexico, Appaloosa kasabası. Kanunsuzluk ve karmaşanın hüküm sürdüğü kasabalara seyyah olarak giden iki arkadaş Virgil Cole ve Everett Hitch, gittikleri yerlerde kanun adamı olarak görev yaparlar. Kasabadaki halk uzun süredir Randall Bragg isimli bir çiftlik sahibi tarafından zulüm görmektedir. Bragg 3 tane kanun adamını da öldürmüştür. Bragg’i asmak üzere mahkemeye çıkaran ikilinin planları kasabaya yeni gelen dul bir kadının varlığıyla değişir. Arkadaşlık, kıskançlık ve kanunla bezenmiş bu maceraya Appaloosa kasabasında şahit olacaksınız...


http://www.sinemalar.com/film/8438/Kanun-Benim/
http://www.imdb.com/title/tt0800308/




Dolan's Cadillac



Yapım: 2009 ~ ABD
Tür: Gerilim
Yönetmen: Jeff Beesley
Süre: 1 saat 45 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.2/10
Oyuncular: Christian Slater, Emmanuelle Vaugier, Wes Bentley, Greg Bryk

Vegas'ta ortaokul öğretmeni olan Robinson'un karısı, o bölgenin en zengin ve karanlık adamı tarafından öldürülmüştür. İnsan ticareti dahil kirli işlerin adamı olan Dolan, Elizabeth'in ölümünden dolayı yargılansa da, nüfuzunu kullanarak beraat eder. Bunun üzerine Robinson, Dolan'dan intikam almaya karar verir.

http://www.sinemalar.com/film/16526/Dolans-Cadillac/
http://www.imdb.com/title/tt0963965/

Asi Ruh



Yapım: 2008 ~ Türkiye
Tür: Belgesel
Yönetmen: Ersin Kana
Süre: 1 saat 30 dk

Yaratıcı tezahuratları, pankartları, sloganlarındaki keskin mizah duygusu ve asla terketmedikleri asi duruşlarıyla ünleri Türkiye tribünlerini aşan taraftar topluluğu, Beşiktaş Çarşı grubunu anlatıyor “Asi Ruh” belgeseli.. Tribünün liderleri kendilerini anlatırken, futbol çevreleri de bu grubu olumlu ve olumsuz yanlarıyla anlatıyor. “Asi Ruh” tribün topluluğu olmanın ötesine geçip fenomeneleşen Çarşı grubunun iki yılını anlatıyor..

http://www.sinemalar.com/film/18688/Asi-Ruh/

Ricky



Yapım: 2009 ~ Fransaİtalya
Tür: DramFantastikKomedi
Yönetmen: François Ozon
Süre: 1 saat 30 dk
Sinemalar.com Puanı: 6.9/10
Oyuncular: Arthur Peyret, Sergi López, Alexandra Lamy

Sıradan bir kadın olan Katie ile yine onun gibi sıradan bir adam Paco tanıştıklarında sihirli bir şekilde birbirlerine aşık olurlar. Bu iki sıradan insanın aşklarının meyvesi Rick adında sıradışı bir bebektir. Ricky ikisinin de hayatlarına bambaşka bir boyut kazandıracaktır. François Ozon'un, İngiliz yazar Rose Tremain'in Moth adlı kısa hikayesinden senaryolaştırdığı film, komik ve fantastik bir öykü sunuyor.

http://www.sinemalar.com/film/14297/Ricky/
 http://www.imdb.com/title/tt1189076/


Hızlı ve Öfkeli 4 (Fast and Furious)



Yapım: 2009 ~ ABD
Tür: AksiyonGençlikMaceraPolisiyeRomantikSuç
Yönetmen: Justin Lin
Süre: 1 saat 50 dk
Sinemalar.com Puanı: 8.6/10
Oyuncular: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Sung Kang

Los Angeles sokaklarında yeni bir suç dalgası başlayınca kaçak yaşayan eski dolandırıcı Dom Toretto (Vin Diesel) ile ajan Brian O’Conner (Paul Walker) arasındaki eski husumet yeniden alevlenir. Ancak ortak düşmanlarıyla mücadele etmek zorunda kalınca ikisi arasında belli belirsiz de olsa yeni bir güven ortamı oluşmaya başlar. Ortak düşmanı safdışı etmenin başka yolu olmadığı için birbirlerine güvenmek zorundadırlar.
Omuz omuza mücadeleye girişen iki erkek intikam almanın en iyi çaresini bulmuştur: Direksiyon başındayken mümkün olan en yüksek limitleri zorlamak…

http://www.sinemalar.com/film/7880/Hizli-ve-Ofkeli-4/
http://www.imdb.com/title/tt1013752/





Son Oyun (The Code)



Yapım: 2009 ~ ABDAlmanya
Tür: AksiyonCasuslukMaceraSuç
Yönetmen: Mimi Leder
Sinemalar.com Puanı: 7.8/10
Oyuncular: Morgan Freeman, Antonio Banderas, Radha Mitchell, Robert Forster

Keith Ripley (Morgan Freeman) hırsızların kurallarına uygun olarak yaşayan usta bir soyguncudur: İşini yap, ortağının arkasını kolla, asla teslim olma, polisle işbirliği yapma. Ripley'in önceki ortağı bu kurallara uymamış ve bunu hayatı ile ödemiştir. Jack Gabriel (Antonio Banderas)ise, New York sokaklarında hırsızlığı ustalıkla yapan yakışıklı bir adamdır. Ripley; kendisinin de peşinde olduğu bir mücevher satıcısının; Jack tarafından soyuluşuna tanık olur. Ripley planladığı asıl büyük soygun için aradığı ortağı bulmuştur. Silahlı korumalar, kilitli kasalar ve parmak izi ile açılan kapılar ardında korunan bu servet ile Ripley, hem eski ortağının Rus mafyasına borçlarını ödeyecek hem de vaftiz kızı Alex'in hayatını kurtaracaktır. Bu arada Alex ile Jack arasında Ripley'nin tüm karşı çıkışlarına karşın bir yakınlaşma doğacaktır.
Büyük soygun günü geldiğinde ise iki hırsız ustalıkla kale gibi korunan binaya girmeyi başarır. Ancak bir sorun vardır. Birisi hırsızların kuralını bozmuştur.

http://www.sinemalar.com/film/24443/Son-Oyun/
http://www.imdb.com/title/tt1112782/


Looking For Eric



Yapım: 2009 ~ İngiltere
Tür: DramKomediSpor
Yönetmen: Ken Loach
Süre: 1 saat 57 dk
IMDB Puanı: 7.4/10
Oyuncular: Eric Cantona, Cole Williams

Bir futbol fanatiği olan Eric postacıdır. Orta yaş krizi geçiriyor ve hayatı da her geçen gün daha kötü gidiyordur. Fakat bir gün oğlunun bir hapını içmesiyle efsane Eric Cantona sanrısına kavuşur. Cantona artın onun hayat koçudur. Önümüzdeki aylarda Filma Ltd. dağıtımıyla Filma Ltd. tarafından vizyona çıkarılıyor. Eski futbolcu Eric Cantona’nın hayatından esinlenilerek yapılmıştır.

http://www.sinemalar.com/film/39983/Looking-For-Eric/
http://www.imdb.com/title/tt1242545/




Kanlı Hesaplaşma (Shinjuku Incident)



Yapım: 2009 ~ HongKong
Yönetmen: Tung-Shing Yee
Süre: 1 saat 50 dk
Sinemalar.com Puanı: 7.7/10
IMDB Puanı: 7.3/10
Oyuncular: Jackie Chan, Daniel Wu, Yasuaki Kurata, Ken Lo

Steelhead, Tokyo’ya giden kız arkadaşı Xiu Xiu’dan haber alamayınca onun peşinden yola koyulur. Tokyo’ya ulaştığında buradaki Çinli göçmenlerin çetelerin baskısı altında olduklarını görür. Kız arkadaşı Xiu Xiu ise Japon kimliği edinmiş ve Eguchi ile evlenmiştir. Eguchi, bir rakibini yenmesine yardım eden Steelhead’e güvenir ve gece kulüplerinin yönetimini verir. Fakat bu huzurlu yaşamı uzun sürmez.

http://www.sinemalar.com/film/36912/Kanli-Hesaplasma/
http://www.imdb.com/title/tt1075419/


Blog Arşivi

İzleyiciler